منتديات عمار ابوالعز
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

أكلات مصرية

اذهب الى الأسفل

أكلات مصرية Empty أكلات مصرية

مُساهمة  LONA_FA19 الأربعاء أكتوبر 01, 2008 7:44 am

أكلات مصرية
--------------------------------------------------------------------------------

الكشرى
وما ادراك ما الكشري

المقادير
1 كوب عدس بجبة ( عدس اسود)_2 كوب أرز
او كوب عدس بجبة _كوب ارز
او 2كوب عدس بجبة _ كوب ارز
كيس مكرونة صغيرة(مرمرية )
نصف كوب حمص الشام
4 بصلة كبيرة
الصلصة
2 كوب عصير طماطم
1 ملعقة صلصة طماطم
5 فصوص ثوم مدقوقين
ربع كوب خل و ملح و كمون و شطة
زيت ذرة
الطريقة:
- نغسل العدس ثم نسلقة فى ماء وملح وكمون نص سلق بس ( لانة حيكمل السوى مع الارز ) و بعد السلق نشيلة من ماء سلقه و نحتفظ بالماء–(حيكون لونها بنى )نقطع البصل أربع إرباع ثم شرايح رقيقة جدا ونحمره فى زيت حتى يصبح لونه ذهبي مائل للاحمراراو ممكن نقول بنى بس ما تحرقيهاش. - نشيلالبصل من الزيت بالكبشة ونحطة على الورق الماص للدهون او على كلينكس
- في نفس الزيت نضع العدس المسلوق ونقلبه تقليبة ثم نضع الماء بتاعة اللى لونه بنى و كنا ركناه على جنب
و نضع الملح و نتركها تغلي ثم نضيف الأرز بعد غسله و يجب أن يغطي الماء الأرز و العدس , نقلبهم جيداً و نغطي الحلة , وعندما يبدأ الرز بشرب الماء نوطي النار و نطبخه مثل الارز العادي.
- نسلق الحمصفي ماء مملح وكمون نصفيه من الماء) ممكن الاستغناء عن الحمص ).
- نسلق المكرونة في ماء مملح و نصفيها .
- لتحضير الصلصة :
ناخد الثوم المدقوق و نقلبه في القليل من الزيت إلى أن يصفر لونه ثم نضع الخل لحد ما يغلى و بعدين نضيف عصيرالطماطم و الملح و الكمون و الشطة
لحد ماتتسبك مع اضافة القليل من الماءحتى تكون متوسطة السمك ولا خفيفة ولا تخينة
- و نطفي عليها النار . .
ترتيب الطبق:
- نضع الكشري (الأرز بالعدس) و عليةالمكرونة و علية صلصة ثم البصل المحمرثم الحمص و يقدم و الدقة بتكون وحدها
السلطة
بنعمل سلطة خضراء عاددية و نحطها فوق على الوش اخر طبقة و بالهنا و الشفا
ملحوظة (1)
ممكن فى الزيت الباقى من تحمير البصل نحمر شوية شعرية و بعدين نحط العدس الاسود و نكمل بقية الخطوات عادى
ملحوظة (2)
للكشرى كزا طريقة فى العمل يعنى اللى طريقتها غيرى طريقتها برضة صح
ملحوظة (3)
كمية الارز و العدس برضة بتختلف يعنى ناس بتحب العدس اكتر من الارز وناس بتحب الارز اكتر
--------------------------------------------------------------------------------

سلطة الكرنب ( الكول سلو )

نص كرنبه +2 جزرة مقشرة ومبشورة+2 معلقة سكر+2 معلقة خل+1/2ك كريمة لبانى (قشدة الخفق)+5 معالق مايونيز+ربع كوب حليب+ذرة ملح
الطريقة
نقطع الكرنب قطع صغيرة جدا نضع الجزر المبشور على الكرنب و نخلطهم ببعض فى طبق غويط نضع المايونيز + الكريمة اللبانى + الحليب + الملح + الخل + السكر ونقلبهم كويس جدا مع بعض نصب الخليط على الكرنب بالجزر ونقلبه كويس جدا لحد ما الخلطه تبقى فى الكرنب كله ضعيها فى اناء زجاجى او بلاستيك وضعى قطعة نايلون على وش الطبق ودخليها الثلاجة مايقلش عن ساعتين
ملحوظة:
كل ما تترك فى التتبيلة كل ما تبقى احلى انا بقطع الكرنب شرائح بالسكينة الكهرباء وبعدين بالمخرطة بتاعة الملوخية
بتطلع حلوة احلى من الكبة

---------------------------------------------------
شوربة العدس

المقادير:
ربع كيلو عدس اصفر +ملح – فلفل – كمون – بصلة متوسطة مخرطة رفيع – طماطماية – بطاطس صغيرة – جزرة صغيرة +شطة حسب الرغبة
الطريقة
نضع العدس فى حلة على النار و علية الطماطماية مقطعة اربع و الجزرة مقشرة و مقطعة قطع صغيرة و البطاسطاية مقشرة و مقطعة نصين ونضع الماء يغطى العدس بكوب ماء و نتركة لحد ما يستوى مع التقليب و نشيل الريم و نراقب الماء كل ما ينقص نزود شوية بشوية بعد ما يستوى اما نضعة فى الخلاط فى دورق العصير و نضربة ( او ) نصفية بمصفة الطماطم ام ايد عارفينها
وانا بفضل المصفاة ثم نضع شوربة العدس فى الحلة و نبدأ فى وضع الملح و الفلفل و الكمون بس زودى الكمون شوية بيديها طعم جميل وقلبى و ظبطى تخانة العدس زى ما انتى شايفة امامك يعنى لو تخينة زودى ماء و قلبى هاتى معلقتين زيت و عليهم البصلة المبشورة لحد ما تصفر وحطيها على العدس تقليبة و اطفى النار
وبالهنا والشفا
-----------------------------------------------
المخروطة
اكلة تنتشر فى الوجه البحرى و القبلى ولكن باختلاف الاضافات
عبارة عن دقيق وماء وملح بسيط بدون مقادير حتى تتكون معك عجينة شبه عججينة السمبوسك وتفرد بالنشابة ثم تقطع بالسكين لشرائح طولية رفيعة شبه الاسباجتى ويفضل استعمال ماكينة اللازنيا نفردها فيها ثم نقطعها شرائح ثم فى حلة البخار نضع فى الجزء السفلى ماء يغلى و فى الجزء العلوى قطعة شاش ونضع شرائح العجين ونغلق عليها حتى تنضج بالبخار
للاكل : فى الوجه القبلى يسمونها المخروط فقط ويضيفون لها العسل الاسود
وفىالوجه البحرى اسمها مخروطة ويضاف لها سكر بودرة او عسل نحل يذوب فى لبن دافئ وممكن سمنة حسب الرغبة
--------------------------------------------------------------





ودى بقى طريقة تحضير المشبك سهل وبسيط
الصعوبه كلها فى القمع
المكونات
لكل مقياس دقيق
نصف مقياس نشا
اى
كيلو دقيق يضاف اليه نصف كيلو نشا + ملعقه كبيرة خميرة
ويتم عمل مستحلب مثل الكريمه السائله او الطحينه ( لاهو سائل ولا هو عجينه ) باضافه الماء
ويترك المخلوط ليتخمر لمدة ساعتين على الاقل
ثم يضع المخلوط فى القمع ممكن فى كيس الحلوانى بس خلى الفتحة صغيرة وممن بعبوة صابون غسل الاطباق بعد غسلها جيدا طبعا وتشكلى المشبك عند قليه فى الزيت المغلى
وفور النضج
يغمر فى شراب العسل مع مراعاة ان يكون القطر ثقيل جدا ويضاف له ماء الورد وملعقة سمنه "نص كوب ماء لكل كوب ونص سكر وملعقة فانيليا وماء ورد وملعقة سمنه
يمكن اضافه الوان متعددة للخليط قبل القلى
بس المشبك الاصلى مفيهوش الوان
--------------------
سمك بورى مشوى بسر الخلطه الاسكندرانى



الخلطــــــــــــــــــــــــــة
ثوم مدقوق فى الهون
طماطم مفرومه ناعم
فلفل اخضر
فلفل شطه
توابل فلفل اسود كمون كزبره ناشفه فلفل مطحون حار سماق
ملعقتين زيت
خل
عصير ليمون ومبشور الليمون
رده (( نخاله))
الطريقـــــــــــــــــــــــــــــــــة
يدق الثوم فى المدق ويدق معه الفلفل الاخضر والشطه والتوابل واليمون والخل والطماطم تؤخذ نصف مقدار الخلطه ويتبل بها السمك جيدا وتغطى وتوضع فى الثلاجه لمده نصف ساعه او ساعه
ثم يغطى السمك بالرده ويشوى من الجانبين على ساجه على البوتجاز من فوق
ثم نضع السمك فى باقى الخلطه وتغطى بيها جيدا
وبالهنا والشفـــــــــــــــــــــــــا

LONA_FA19
مشرف
مشرف

المساهمات : 278
تاريخ التسجيل : 25/09/2008

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى